Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Un spital de campanie va fi amplasat la Constanța pentru tratarea cazurilor de COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 martie 2020 Etichete: , , , ,

Autoritățile române vor amplasa la Constanța un spital de campanie pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de prefectul județului Constanța, George Niculescu.

Potrivit unui comunicat al prefectului, citat de News.ro, spitalul va avea toate dotările necesare tratării pacienților infectați cu COVID-19.

“Rolul spitalului mobil este de a veni în ajutorul combaterii răspândirii epidemiei COVID-19. Spitalul va avea absolut toate dotările necesare, astfel încât pacienţii să beneficieze de tratament şi îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde şi va dispune de toate măsurile de siguranţă şi de igienizare astfel încât să ofere siguranţă personalului medical implicat în lupta împotriva epidemiei”.

Prefectul precizează că amplasarea spitalului de campanie este absolut necesară, în condițiile în care, facilitățile de tratare de care dispun sistemul medical din Constanța, sunt subdimensionate.

“Este absolut necesar să ne concentrăm în această perioadă pe consolidarea sistemului de sănătate. Salut iniţiativa Guvernului în vederea dotării Constanţei cu o facilitate medicală suplimentară, echipată cu cele mai moderne sisteme de testare. Sistemul medical local era subdimensionat de mulţi ani şi în situaţia acestei epidemii este crucial să ne asigurăm că toată lumea poate beneficia de îngrijire medicală adecvată, în cazul în care situaţia o impune.”

Decizia autorităților de a amplasa un spital de campanie la Constanța vine în contextul în care aproximativ 1.500 de cetățeni români, repatriați din Italia, vor fi plasați în carantină în spații de cazare din acest județ.

Sursa foto: Facebook / MApN

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com