Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Un copil de 10 ani a fost atacat de câini când se întorcea de la şcoală

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 18 februarie 2022

Un copil de 10 ani din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, a fost atacat de mai mulţi câini în timp ce se întoarcea de la şcoală. Minorul are acum nevoie de 2 luni de îngrijiri medicale, întrucât rănile i-au pus viața în pericol.

Proprietarul animalelor este cercetat de procurori pentru vătămare corporală şi neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

„Un minor în vârstă de 10 ani se deplasa de la şcoală spre domiciliu, pe strada Fermei din municipiul Sfântu Gheorghe, iar în apropierea unui imobil proprietate privată, a fost atacat de un grup de câini, care i-au provocat, prin muşcare, multiple plăgi la nivelul corpului – plăgi multiple la nivelul membrelor superioare, membrelor inferioare, bilateral cu lipsă mare de substanţă, plăgi escoriative, plăgi la nivelul toracelui posterior, plagă la nivelul abdomenului, plagă la nivelul pavilionului auricular stâng, sindrom contuzional, din concluziile preliminare medico-legale rezultând că minorul prezintă leziuni traumatice ce necesită 55-60 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, iar leziunile constatate au pus minorului viaţa în pericol”, a transmis vineri, 18 februarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, citat de News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, inspectorul Stroe Radu, a dat detalii despre acest caz pentru Main News. Incidentul a avut loc marți, 15 februarie.

„La data de 15 februarie a.c., în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că în proximitatea străzii Fermei, din Municipiului Sfântu Gheorghe, un minor a fost mușcat de câini. Polițiștii s-au deplasat la locul în care s-a produs incidentul și au efectuat activități de cercetare la fața locului.

Totodată, minorul a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital pentru îngrijiri. În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătamare corporală și neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, a precizat Stroe Radu pentru Main News.

Amintim că un copil în vârstă de 6 ani și-a pierdut viața luni, 13 decembrie, după ce a fost sfâșiat de șase câini maidanezi în localitatea Albești din județul Constanța.

A fost nevoie să moară un copil pentru a curăța Bucureștiul de câini

În anul 2013 cazul lui Ionuț Anghel, în vârstă de 4 ani, a mișcat o țară întreagă. Copilul și-a pierdut viața în mod tragic, după ce a fost sfâșiat de o haită de câini în apropierea Parcului Tei din București, după ce a fost pierdut pentru câteva clipe din vedere de bunică.

Administratorul Tei Rezidential, compania deținută de ADP Sector 2, cea care avea îngrijire câinii a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. Instanța l-a obligat pe administrator, dar și Firma Tei Rezidențial, la plata a câte 300.000 lei drept amendă penală, dar și daune morale familiei Anghel.

La acea vremea, pe străzile Capitalei erau peste 60.000 de câini fără stăpân, care aveau să fie strânși de autoritățile locale datorită presiunii publice.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *