Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Un sârb expulzat din România pentru spionaj, în primele rânduri la discursul lui Putin

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 22 februarie 2023 Etichete:

Bratislav Živković, un cetățen sârb expulzat din România în 2017, după ce a fost acuzat de SRI că a încercat să culeagă și să transmită în afara țării secrete de stat, a ascultat din primele rânduri discursul lui Putin de marți, 21 februarie, conform publicației Klix, din Bosnia și Herțegovina.

Conform sursei citate, Živković, cunoscut drept comandantul unei grupări paramilitare din Serbia, Cetniciki Pokret, a fost arestat în 2018 de poliția sârbă pentru organizarea unor conflicte armate în Ucraina.

Mai mult, cetățeanul sârb este anchetat de Procuratura Generală a Ucrainei pentru participarea la atacurile asupra forțelor ucrainene de la Donețk și Lugansk de partea separatiștilor pro-ruși, în 2014.

Expulzat din România

În anul 2017, Bratislav Živković a fost declarat indezirabil în România pentru 15 ani, după cum se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Român de Informații.

Potrivit SRI, Živković s-a deplasat de mai multe ori în România, cu scopul de a întreprinde activităţi de culegere de informații.

„Živković a întreprins acte preparatorii de procurare și transmitere a unor secrete de stat unei puteri sau organizații străine, ori agenților acestora, și constituirea de rețele informative pe teritoriul României”, a transmis sursa citată.

Sursa foto: Klix

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW