Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un român cu dublă cetăţenie a murit în războiul din Israel declanșat de Hamas

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 9 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Un român care avea şi cetăţenia israeliană a murit în urma atacurilor din Israel. El a servit în Forţele de Apărare ale Israelului, potrivit oficialilor Ministerului Afacerilor Externe.

„Profund întristaţi de pierderea unui cetăţean cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, care a servit în Forţele de Apărare ale Israelului”, a anunțat MAE

Oficialii instituţiei au transmis condoleanţe familiei şi au reconfirmat sprijinul pentru Israel.

„Sincere condoleanţe familiei victimei. Suntem solidari cu Israelul în aceste momente dificile. România condamnă cu fermitate atacurile continue asupra populaţiei din Israel”, a mai transmis MAE, într-un tweet.

Premierul a  confirmă moartea unui român în Israel

De la începutul conflictului, peste 1000 de persoane au murit, iar peste 2000 au fost rănite.

„Contextul internaţional impune şi mai multă solidaritate între statele partenere, care împărtăşim aceste valori. Mă refer aici la tragedia prin care trece şi poporul israelian, după cea prin care trece poporul ucrainean. România condamnă cu tărie atacurile teroriste asupra teritoriilor şi cetăţenilor statului israelian. Şi îmi exprim regretul profund pentru victimele acestor atacuri şi transmit condoleanţe familiilor îndoliate. Şi noi am primit astăzi vestea că un cetăţean, şi român, a decedat în aceste conflicte şi cred că statul israelian este îndreptăţit să îşi apere ţara cu toate forţele”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii