Tuesday, July 2, 2024
Jurnalism corect


Un român acuzat de tentativă de omor în Elveția, în urmă cu 10 ani, reținut de DIICOT

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 7 octombrie 2022 Etichete: , , , , ,

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au prins un român acuzat de tentativă de omor în Elveția, în urmă cu 10 ani, potrivit unui comunicat transmis vineri, 7 octombrie.

Pe 6 octombrie, procurorii DIICOT l-au reținut pe bărbat, acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat și tentativă de omor, în urma unei percheziții domiciliare în cadrul căreia au confiscat 43.000 de euro, bijuterii din metal de culoare galbenă și pietre incolore.

Anchetatorii arată că, în urmă cu 10 ani, pe când grupările române și albaneze din Elveția erau într-un conflict legat de împărțirea și administrarea teritoriului și a persoanelor care practicau prostituția în Ticino, trei români au încercat să omoare un cetățean albanez.

Concret, pe 9 martie 2012, cei 3 români l-au urmărit cu mașina, iar, când a ajuns într-o zonă necirculată, au provocat un accident și l-au împins pe albanez pe marginea drumului, se arată în comunicatul DIICOT.

Au coborât din mașină și au început să îl lovească pe acesta cu diverse obiecte contondente și înțepătoare. Cei trei cetățeni români au lovit în mod repetat cu cuțitele victima, provocându-i 13 sau 14 răni prin tăiere și înjunghiere, în zona toracelui, spatelui, picioarelor și brațelor, aceasta suferind un hemopneumotorax bilateral dreapta și o contuzie pulmonară posterioară bilaterală”, arată procurorii DIICOT.

Ceilalți doi români implicați au fost deja condamnați definitiv în Elveția pentru tentativă de omor calificat.

Bărbatul reținut de DIICOT, care a fugit de autoritățile elvețiene, se afla deja în arest la domiciliu într-un alt dosar.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW