Saturday, October 24, 2020
Jurnalism corect


SIIJ a început urmărirea in-rem față de modul în care au decurs cercetările în dosarul „Alexandra”

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 30 iulie 2019 Etichete: , , ,

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu față de modul în care procurorii au acționat – sau nu- în cazul cercetărilor din dosarul crimelor de la Caracal. 

Astfel, în cursul zilei de ieri, au fost ridicate probe de la Parchetul Craiova, DIICOT Craiova, dar și de la IPJ Olt si Dolj.

Sunt vizate atât cercetările din dosarul „Alexandra” dar și cele din dosarul dispariției tinerei de 18 ani instrumentat de DIICOT Craiova.

Mai jos, comunicatul integral:

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus la data de 28 iulie 2019 începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat/nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt.
În cursul zilei de 29 iulie 2019 procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au efectuat acte de urmărire penală în această cauză, constând în ridicarea unor documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, Curtea de Apel Craiova, I.P.J. Olt și I.P.J. Dolj, efectuarea de audieri și alte activități investigative. Activitățile vor continua și în cursul zilei de 30 iulie 2019.
Facem precizarea că începerea urmării penale in rem reprezintă etapa procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW