Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un prim grup de români blocat pe Aeroportul din Dubai a revenit în țară / Se caută soluții pentru restul cetățenilor aflați în Dubai, inclusiv identificarea unor spații de cazare până la întoarcere

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 18 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Eterne (MAE) a anunțat că un prim grup de români care era blocat pe Aeroportul din Dubai a revenit în țară, prin intermediul unei curse care a operat din Dubai la Abu Dhabi. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a inundațiilor catastrofale,  multe curse aeriene sunt anulate sau amânate. MAE a mai transmis că la momentul actual se caută soluții pentru restul cetățenilor rămași în aeroport, inclusiv identificarea unor spații de cazare. 

MAE a transmis joi într-un comunicat de presă că reprezentanții Consulatului General al României la Dubai sunt în legătură permanentă cu grupurile de români aflate pe aeroportul din Dubai, care nu pot ajunge în țară din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Zborurile au fost fie amânate, fie anulate.

„Un prim grup de cetățeni români care și-a semnată inițial prezența în Aeroportul Internațional Dubai, a revenit în țară, prin intermediul unei curse care a operat din Abu Dhabi. Compania aeriană a asigurat deplasarea cetățenilor români din Dubai la Abu Dhabi.

Cel de-al doilea grup de cetățeni români a fost sprijinit de către agenția de turism în vederea cazării până la identificarea unei soluții pentru revenirea acestora pe teritoriul României”, a transmis MAE în comunicatul oficial.

Conform informațiilor puse la dispoziție de reprezentanți ai Aeroportului Internațional Dubai și ai companiilor aeriene, cursele ar urma să fie reluate în decursul zilei de astăzi.

MAE îi sfătuiește pe cetățeni să fie precauți și să respecte instrucțiunile autorităților emirateze pentru evitarea escaladării riscurilor generate de situația din plan local.

Cetățenii români pot apela la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Dubai pentru a cere asistență consulară: +971 4 3492970, +971 4 3492972, +971 4 3492973, +971 4 3492974, +971 4 3856771, și, de asemenea, la numărul de urgență al consulatului: +971 50 937 4516.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii