Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Rusia anunţă sancţiuni împotriva lui Joe Biden şi altor oficiali americani

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 15 martie 2022

Rusia a impus marți, 15 martie, sancțiuni președintelui american Joe Biden și secretarului de stat Antony Blinken, ca răspuns la măsurile americane împotriva președintelui rus Vladimir Putin și a apropiaților acestuia, în contextul războiului din Ucraina, relatează Financial Times.

De asemenea, Federația Rusă a impus sancțiuni fiului lui Biden, Hunter, fostei candidate la președinție Hillary Clinton, șefului CIA, William Burns, și secretarului de presă al Casei Albe, Jen Psaki. Astfel, acestora le este interzis să intre în Rusia.

Totuși, ministerul de externe rus a precizat că ușa rămâne deschisă pentru contacte oficiale cu persoanele sancționate: „Nu refuzăm să menținem relații oficiale dacă acestea corespund intereselor noastre naționale și, dacă este necesar, vom rezolva problemele care decurg din statutul persoanelor care apar pe lista neagră pentru a organiza contacte la nivel înalt”, a transmis sursa citată.

„În viitorul apropiat, vor urma noi anunțuri de extindere a listei de sancțiuni prin includerea unor înalți oficiali americani, militari, legislatori, oameni de afaceri, experți și oameni din mass-media care sunt rusofobi sau care contribuie la incitarea la ură împotriva Rusiei și la introducerea de măsuri restrictive”, mai precizează ministerul rus de externe.

Sursa foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *