Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Un oficial rus amenință România, după ce Lavrov nu a putut ajunge cu avionul în Serbia / Reacția autorităților de la București

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 iunie 2022

Șeful Agenției Spațiale a Rusiei (Roscosmos), Dmitri Rogozin, în stilul bine cunoscut, a lansat amenințări la adresa României, Bulgariei și Muntenegrului, după ce ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a fost nevoit să își anuleze vizita programată în Serbia din cauza faptului că aeronava cu care urma să se deplaseze nu primit drept de survol din partea statelor vecine. 

„La asta este bună racheta Sarmat? Ea nu va cere bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună permisiunea de zbor”, a fost mesajul de amenințare publicat de Rogozin, pe pagina sa de Twitter.

Sergei Lavrov ar fi urmat să aibă o vizită oficială la Belgrad pe 6 și 7 iunie, dar avionului Ministerului rus de Externe nu i-a fost permis accesul în spațiul aerian al Bulgariei, Macedoniei de Nord și Muntenegrului, potrivit unei surse din diplomația rusă, citată de agenția rusă de presă Interfax.

România a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești

Pe 26 februarie, în a treia zi a războiului asupra Ucrainei, Guvernul României a luat decizia de a închide spațiul aerian pentru aeronavele care aparțin de Federația Rusă. Cu toate acestea, exista posibilitatea acordării unei derogări, dacă exista o solicitare în acest sens.

Într-un răspuns transmis luni, 6 iunie, pentru HotNews.ro, reprezentanții Ministerului Transporturilor susțin că Federația Rusă nu a solicitat autorităților române ca aeronava ministrului rus de externe, Serghei Lavrov să tranziteze spațiul aerian al României.

„Până la acest moment, la nivelul Autorității Aeronautice Civile Române (AACR), nu a fost înregistrată nicio solicitare din partea autorităților din Federația Rusă pentru ca aeronava ministrului rus de externe, Serghei Lavrov să tranziteze spațiul aerian al României. Ca și celelalte state membre ale Uniunii Europene, România aplică aceleași măsuri impuse de Comisia Europeană”, a precizat Ministerul Transporturilor.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW