Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


România și-a închis spațiul aerian pentru aeronavele din Federația Rusă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 februarie 2022

UPDATE Rusia a anunțat că își va închide spațiul aerian pentru companiile aeriene din România, ca răspuns după ce Guvernul de la București a luat o decizie similară, relatează Agerpres.

UPDATE Începând cu ora 15:00, spațiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate ale aeronavelor operatorilor înregistrați în Federația Rusă.

În contextul conflictului din Ucraina, Guvernul României a decis suspendarea ,,Acordului între Guvernul RS România și Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la București la 22.12.1976”. În consecință, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spațiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din țară, pentru aeronavele operatorilor înregistrați in Federația Rusă. Excepție de la această măsură fac zborurile umanitare și cele de urgență”, se arată într-un comunicat al Autorității Aeronautice Civile România.

Știrea inițială

Guvernul a luat decizia de a închide spațiul aerian al României pentru aeronavele care aparțin de Federația Rusă, a anunțat sâmbătă, 26 februarie, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său și a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparțin companiilor din Federația Rusă”, a anunțat Dan Cărbunaru, sâmbătă.

Totodată, Guvernul a anunțat că urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internațională de Investiții.

Recent, premierul Estoniei, Kaja Kallas, a anunțat că țara își închide spațiul aerian pentru aeronavele ruse. Polonia, Marea Britanie, Republica Cehă și Bulgaria sunt statele care au luat decizii similare.

Pe 24 februarie, Republica Moldova intra în stare de urgență pentru 30 de zile și suspenda toate zborurile care survolau țara.

VEZI AICI ULTIMELE INFORMAȚII DIN UCRAINA. 

Sursă foto: Inquam Photos / Costin Dincă

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW