Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un nou record în Programul Casa Verde Fotovoltaice. Bugetul pentru Regiunea Nord Vest, epuizat în doar 3 minute

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 iunie 2023

Bugetul de 240 milioane lei, alocat pentru regiunea Nord Vest în Programul Casa Verde Fotovoltaice, a fost rezervat integral în primele 3 minute prin înscrierea unui număr de 12.001 persoane fizice, a anunțat marți, 6 mai, Administrația Fondului de Mediu. 

Lansat luna trecută, programul Casa Verde Fotovoltaice, prin care statul finanțează cu 20.000 lei, adică cel mult 90% din valoare, achiziția și montarea de panouri fotovoltaice, se bucură de mare interes în rândul românilor.

După ce bugetele regiunilor București Ilfov și Nord Est s-au epuizat în 9 minute, respectiv 5 minute, banii alocați regiunii Nord Vest – județele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş – au fost consumați în doar 3 minute.

„Până astăzi, inclusiv, s-au derulat înscrierile în program pentru jumătate din regiunile țării și avem înscrise peste 43.000 de persoane fizice care doresc să devină prosumatori cu sprijin financiar de la Administrația Fondului pentru Mediu. Înscrierile vor continua conform calendarului și pentru celelalte regiuni.”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Motivul este legat de faptul că finanțatorul programului a ales, la fel ca în anii trecuți, să acorde banii în ordinea înscrierilor, practic pe principiul primul venit primul servit. Prin urmare, în piață au apărut firme care se ocupă, pe lângă comercializarea și montarea panourilor fotovoltaice, cu depunerea dosarelor.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii