Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


Un nou punct de trecere a frontierei dintre România și Ucraina va fi construit la Sighetul Marmației

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 august 2023 Etichete: , , ,

România și Ucraina au semnat un acord pentru deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei România-Ucraina, la Sighetu Marmaţiei-Bila Țerkva, a anunțat premierul Marcel Ciolacu într-o conferință de presă comună susținută la București cu omologul său ucrainean, Denis Șmîhal.

Astfel, România va dubla volumul tranzitului de cereale prin România de la două milioane de tone pe lună, cât este în prezent, la patru milioane de tone pe lună.

„Dincolo de aceste lucruri, astăzi au fost semnate alte două documente importante, acordul privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii, precum și acordul privind deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei la Sighetu Marmației. Acestea sunt dovezi ale extinderii cooperării între România și Ucraina în beneficiu cetățenilor ambelor țări”, a  declarat premierul Ciolacu în  prezența omologului său ucrainean.

Potrivit ultimelor date ONU, aproape  patru milioane de ucraineni au intrat în România, de la începutul războiului. Pe teritoriul României au rămas 94 000 de refugiați ucraineni.

CITEȘTE ȘI: Ciolacu a cerut drepturi egale pentru românii din Ucraina și recunoașterea inexistenței limbii moldovenești

Sursă foto: Inquam Photos/Sabin Cîrstoveanu

Comentarii