Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Un nou focar de coronavirus într-un centru de neuropsihiatrie din județul Bacău/ 64 de pacienți și angajați au fost infectați cu Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 mai 2020 Etichete: , , ,

Într-un centru de neuropsihiatrie din județul Bacău a fost descoperit un nou focar de Covid-19. Până în prezent au fost diagnosticați pozitiv 64 de pacienți și angajați ai Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Dărmănești.

Potrivit prefectului de Bacău, Liviu Miroșanu, pacienții simptomatici au fost transferați la spitalul din Onești, iar cei asimptomatici și cei care au ieșit negativ la testare rămân în centru. Miroșanu a explicat că pacienții și angajații care nu au fost infectați vor fi mutați într-un corp administrativ al centrului, scrie Digi24.ro, citat de Hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, este vorba despre 43 de pacienți și 21 de angajați, iar testările au fost făcute începând din 3 mai, după ce Ministerul Sănătății a decis testarea pacienților și angajaților din centrele sociale.

„Beneficiarii depistaţi negativ, împreună cu personalul depistat negativ, vor fi mutaţi în structura exterioară a unităţii (corp administrativ). Reprezentanţii D.S.P. Bacău efectuează verificări pentru a stabili modalitatea optimă de a utiliza acest spaţiu. Personalul unităţii, care se afla la domiciliu anterior acestei testări, rămâne la domiciliu cu întreaga familie, până la împlinirea termenului de 14 zile de la ieşirea din centru; acest personal urmează a fi testat”, a precizat, într-un comunicat de presă, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău, Mihaela Arim.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *