Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Un nou contract obținut de firma Tel Drum cu Consiliul Județean Teleorman

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 iunie 2021

Consiliul Județean Teleorman, condus de social-democratul Adrian Gâdea, a încheiat în luna mai un nou contract cu firma Tel Drum, despre care procurorii DNA susțin că ar fi controlată de Liviu Dragnea.

Contractul, în valoare de 12,5 milioane lei fără TVA, s-a făcut pe baza unui acord cadru din anul 2019 și prevede întreținerea pe timp de vară a unor drumuri județene aflate pe raza județului Teleorman.

Încă patru ani Tel Drum va realiza deszăpezirea în Teleorman

Pe 5 noiembrie 2020, Tel Drum a câștigat licitația organizată de CNAIR prin DRPD București pentru încheierea unui acord cadru pe patru ani pentru deszăpezirea unor drumuri din județul Teleorman.

Citește și: EXCLUSIV Firma Tel Drum continuă să câștige licitații pe bani publici: 7 milioane de euro pentru deszăpezirea unor drumuri din Teleorman

Pe 21 octombrie, firma Tel Drum a câștigat și licitația Consiliului Județean Teleorman, pentru deszăpezirea drumurilor județene în următorii 4 ani contra sumei de 60 milioane de lei fără TVA. Președintele CJ Teleorman este social-democratul Adrian Gâdea, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea.

DNA îl acuză pe Dragnea de constituire a unui grup infracțional în jurul firmei Tel Drum

Procurorii DNA îl acuză Liviu Dragnea că s-a folosit de firma Tel Drum pentru a frauda bugetul Consiliului Județean Teleorman, prejudiciul estimat fiind de 31,3 milioane de lei. Fostul președinte al PSD, ajutat de funcționari din administrația locală, ar fi ajutat societatea Tel Drum, la rândul ei anchetată de DNA, să obțină contracte de reabilitări de drumuri cu CJ Teleorman, impunând condiții restrictive la licitații.

„Unul dintre scopurile grupului ar fi fost ca firma Tel Drum SA să câștige un contract de reabilitare a 55 km de drum județean din Teleorman, DJ 701, în valoare de 114.263.011 lei, dintre care suma de 13.772.603 euro provenea din fonduri europene.

În acest context, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Teleorman, Liviu  Dragnea ar fi emis și semnat hotărâri și dispoziții, cu încălcarea legii, acte indispensabile pentru procedura de atribuire a contractului care, între altele, au inclus o condiție restrictivă ce avantaja SC Tel Drum SA. Cu ajutorul altor două persoane din grup ar fi folosit la organismul intermediar ADR Sud Muntenia documente false și inexacte. Ar fi fost falsificate și înlocuite date din proiectul tehnic, inclusiv prin inserarea unei condiții care îi asigura firmei Tel Drum câștigarea licitației. In plus, firma Tel Drum ar fi beneficiat și de date confidențiale ce au avantajat-o la obținerea contractului.
În mod similar, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea, ar fi făcut demersuri și ar fi contribuit astfel încât firma Tel Drum SA să câștige și contractul de reabilitare a peste 50 km din DJ 506, un alt drum județean din Teleorman, în valoare de 62.482.442 lei, dintre care suma de 6.930.138 euro provenea din fonduri europene”, susțin procurorii DNA.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW