Friday, June 25, 2021
Jurnalism corect


EXCLUSIV Firma Tel Drum continuă să câștige licitații pe bani publici: 7 milioane de euro pentru deszăpezirea unor drumuri din Teleorman

By Vîrban Robert , in Analize & Investigatii Stirile zilei , at 5 noiembrie 2020

Cu toate că se află în vizorul DNA, compania Tel Drum, despre care procurorii susțin că ar fi controlată de Liviu Dragnea, a câștigat cu suma de 38,8 milioane de lei fără TVA (aproximativ 7 milioane de euro) licitația pentru deszăpezire a unor drumuri din județul Teleorman în următorii 4 ani.

Procedura organizată de CNAIR prin DRPD București prevede încheierea unui acord cadru pentru patru ani, perioadă în care Tel Drum se va angaja să:

– monteze parazăpezi (min. 56.000 m – max. 64.000 m)

– demonteze parazăpezi (min. 56.000 m – max. 64.000 m)

– deszăpezească mecanic (min. 128 utilaje – max. 320 utilaje)

– informeze privind starea drumurilor (min. 77312 ore – max. 116160 ore)

– disloce autoutilaje (min. 800 km – max. 8.000 km).

Drumurile prevăzute în caietul de sarcini sunt din cadrul Secției Drumuri Naționale Alexandria, aici intrând drumurile din districtele  Drăgănești, Alexandria, Roșiori, Zimnicea, Crângu, Turnu Măgurele, Piatra și Dobrotești.

Tot firma Tel Drum s-a ocupat de deszăpezirea acestor drumuri și în ultimii patru ani, contractul fiind semnat în anul 2016 pe suma de 35 milioane de lei fără TVA.

Tel Drum, contract pentru deszăpezire și cu CJ Teleorman

În urmă cu două săptămâni, pe 21 octombrie, firma Tel Drum a câștigat și licitația Consiliului Județean Teleorman, pentru deszăpezirea drumurilor județene în următorii 4 ani contra sumei de 60 milioane de lei fără TVA. Președintele CJ Teleorman este social-democratul Adrian Gâdea, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea.

DNA îl acuză pe Dragnea de constituire a unui grup infracțional în jurul firmei Tel Drum

Procurorii DNA îl acuză Liviu Dragnea că s-a folosit de firma Tel Drum pentru a frauda bugetul Consiliului Județean Teleorman, prejudiciul estimat fiind de 31,3 milioane de lei. Fostul președinte al PSD, ajutat de funcționari din administrația locală, ar fi ajutat societatea Tel Drum, la rândul ei anchetată de DNA, să obțină contracte de reabilitări de drumuri cu CJ Teleorman, impunând condiții restrictive la licitații.

„Unul dintre scopurile grupului ar fi fost ca firma Tel Drum SA să câștige un contract de reabilitare a 55 km de drum județean din Teleorman, DJ 701, în valoare de 114.263.011 lei, dintre care suma de 13.772.603 euro provenea din fonduri europene.

În acest context, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Teleorman, Liviu  Dragnea ar fi emis și semnat hotărâri și dispoziții, cu încălcarea legii, acte indispensabile pentru procedura de atribuire a contractului care, între altele, au inclus o condiție restrictivă ce avantaja SC Tel Drum SA. Cu ajutorul altor două persoane din grup ar fi folosit la organismul intermediar ADR Sud Muntenia documente false și inexacte. Ar fi fost falsificate și înlocuite date din proiectul tehnic, inclusiv prin inserarea unei condiții care îi asigura firmei Tel Drum câștigarea licitației. In plus, firma Tel Drum ar fi beneficiat și de date confidențiale ce au avantajat-o la obținerea contractului.
În mod similar, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea, ar fi făcut demersuri și ar fi contribuit astfel încât firma Tel Drum SA să câștige și contractul de reabilitare a peste 50 km din DJ 506, un alt drum județean din Teleorman, în valoare de 62.482.442 lei, dintre care suma de 6.930.138 euro provenea din fonduri europene”, susțin procurorii DNA.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW