Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un nou contract cu CNAIR pentru firma controlată de un apropiat de-ai lui Ionel Arsene

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 aprilie 2021

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, vineri, contractul pentru continuarea lucrărilor la Varianta de Ocolire Tecuci cu asocierea formată din Mavgo Holding (lider), S.C. Antrepriza de Construcții, BDU Maxi Construct și Hydostoy AD. Firma S.C. Antrepriza de Construcții este fosta S.C. Aqua Parc din Roznov, controlată prin intermediul tatălui său septuagenar de Gheorghe Vlăsie, finul președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. 

Mavgo Holding, Maxi Construct și Aqua Parc au câștigat contractul de 120 milioane de euro, reziliat între timp, pentru modernizarea DN71 Bâldana – Târgoviște.

Mai mult, presa a relatat și că Mavgo Holding ar fi controlată tot de Gheorghe Vlăsie, în condițiile în care proprietarul din acte al societății, Florin Dumitru Pavel, a fost acționar la o firmă administrată de finul președintelui CJ Neamț.

Valoarea contractului este de 41 milioane lei fără TVA, iar lucrările ar trebui finalizate în termen de 12 luni.

Al treilea constructor pentru Varianta de Ocolire Tecuci

Cu toate că are doar 7 km lungime, lucrările la Varianta de Ocolire Tecuci nu sunt gata nici la 9 ani distanță de când au început. Primul contract, semnat pentru 49 milioane de lei fără TVA, semnat cu portughezii de la Sociedade de Construcoes Soares da Costa a fost reziliat în septembrie 2013 la stadiul fizic de circa 14%. În mai 2015, CNAIR a semnat un nou contract pentru 51,6 milioane de lei, cu Asocierea Eurocogen Filiala Aninoasa – Aleandri SPA- Pasquale ALO, însă nici acesta nu a fost dus la bun sfârșit. După ce s-a dat în spectacol pe șantier, ministrul de resort de la acea vreme, Răzvan Cuc, a solicitat companiei de drumuri rezilierea înțelegerii, ceea ce s-a și întâmplat în mai 2019.

Varianta de Ocolire Tecuci:

Lungime: 6,45 km

Perioada de execuție a lucrărilor: 12 luni

Garanție: 5 ani

Stadiu: 58%

Firma controlată de Vlasie, abonată la contracte cu statul

Potrivit datelor publicate pe SEAP, Aqua Parc a câștigat în perioada iulie 2018 – iulie 2020 nu mai puțin de 39 de contracte cu instituții publice.

Pe 2 iunie, firma controlată Gheorghe Vlăsie a câștiga licitația pentru proiectarea și execuția Drumului Național 28B Târgu Frumos – Botoșani, contract în valoare de 60 de milioane de euro.

De asemenea, Aqua Parc a semnat semnat un contract de 52 de milioane de euro, fără licitație, cu DRDP Iași din cadrul CNAIR pentru reabilitarea drumului național 15 Bicaz – Poiana Largului.

În august 2019, firma a încheiat un contract cu CJ Neamț de 2,2 milioane de lei pentru reabilitarea unor drumuri județene.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW