Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, la Consiliul European: Le-am transmis tuturor liderilor reuniți la Bruxelles că România dorește o soluție pozitivă în 2023

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 15 decembrie 2022

Klaus Iohannis a susținut joi, 15 decembrie, declarații de presă in marja participării la Consiliul European. Șeful statului a transmis că România a făcut pași înainte în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen. Totodată, liderul de la Cotroceni a precizat că le-a transmis tuturor liderilor reuniți la Bruxelles că România dorește o soluție pozitivă în decursul anului 2023. 

„Consiliul nu a luat o decizie executivă fermă, dar tocmai am ieșit din Consiliu după ce s-a încheiat discuția pe care am solicitat-o și am avut-o, despre Schengen. A fost o discuție bună, am făcut pași în direcția bună (…) Le-am transmis tuturor liderilor reuniți la Bruxelles că România dorește o soluție pozitivă în decursul anului 2023”, a spus șeful statului.

Președintele a reiterat în fața Consiliului că România este o țară „de primă linie” când vine vorba de războiul din Ucraina, care a primit și gestionat fluxul de refugiați ucraineni și care și-a pus la dispoziție infrastructura de transport pentru a facilita exportul mărfurilor alimentare ucrainene.

„Toate aceste lucruri le-am reiterat ca să nu uite lumea că solidaritatea pe care am arătat-o noi a dus la niște așteptări. Noi românii așteptăm semne clare de solidaritate și unitate din partea UE. Avem așteptări legitime să fim primiți în Spațiul Schengen. Aceste chestiuni sunt evidente, și pot să zic că nu am fost contrazis de nimeni”, a mai menționat președintele României.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis, citat de Roberta Metsola în Consiliul European / Șefa PE a deschis subiectul Schengen în cadrul reuniunii

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW