Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova, aprobat de Guvern. Motorină, benzină și păcură în valoare de 19 milioane de lei

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 25 mai 2022

Guvernul a aprobat miercuri, 25 mai, un nou ajutor umanitar acordat Republicii Moldova, cu scopul de a asigura „buna funcționare a sistemului energetic”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Vor fi scoși din Rezerva de Stat aproximativ 130.000 de litri de motorină, 113.000 de litri de benzină și alte 5 milioane de litri de păcură, cu o valoare aproximativă de 19 milioane de lei.

Este un ajutor care va consolida, va crește securitatea energetică a Republicii Moldova și este răspunsul concret pe care România îl dă solicitării adresate prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în România”, a precizat Dan Cărbunaru, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Ajutorul anunțat miercuri de Guvern vine la aproximativ o lună după ce Klaus Iohannis a promulgat Legea ce prevede un alt ajutor financiar nerambursabil, în valoare de 100 de milioane de lei, acordat Republicii Moldova.

Suma respectivă ar urma să fie plătită Chișinăului în cel mult 7 ani, cu o posibilitate de prelungire de 3 ani.

Pe 6 mai, în urma unei discuții telefonice cu Maia Sandu, președintele Iohannis a anunțat că România pregătește un alt pachet în valoare de 10 milioane de euro.

Președintele Maia Sandu a exprimat apreciere și mulțumiri pentru măsurile de sprijin oferite de România, în special în acest context dificil”, potrivit unui comunicat transmis, pe 6 mai, de Administrația Prezidențială.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW