Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Anchetă la o creșă din Alba Iulia: O educatoare, înregistrată în timp ce le vorbea urât copiilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 13 august 2019 Etichete: , ,

Anchetă la o creșă din Alba Iulia după ce părinții unui copil au reclamat la poliție faptul că o îngrijitoare și o educatoare le vorbeau urât micuților. Conform IPJ Alba Iulia, s-a deschis un dosar penal care vizează infracțiunea de „rele tratamente aplicate minorilor”.

Părinții au remarcat că atitudinea copilului lor era schimbată, după ce venea de la creșă, motiv pentru care au montat un microfon în rucsacul acestuia. Personalul a fost surprins vorbindu-le urât copiilor din creșă, moment în care părinții au reclamat situația la poliție.

În înregistrări se aud expresii de genul:

„Du-te la oliță, putoare!”

„Mai potolește-te odată, că mă disperi!”

„Mă disperi deja!”

„Lasă piciorul jos, că o capeți!”.

„Uite ce-i la nasul tău, împuțitul naibii!”

„Fii atent la mine, nesimțitule! Să îți fie rușine!”

„Nu te mai suport deloc, nesimțitule!”.

Dosar penal pe numele celor două femei care lucrau la creșă

Potrivit purtătorului de cuvânt, la Poliția Municipiului Alba Iulia au fost depuse două sesizări care le vizează pe educatoare și pe îngrijitoare. Părinții copilului au reclamat că femeile le vorbesc urât copiiilor.

„Părinții au reclamat aspecte legate de un comportament inadegvat al îngrijitoarei, respectiv al educatoarei, inclusiv un limbaj nepotrivit și posibilie fapte de violență.

Ancheta a fost începută. Este vorba despre două sesizări din partea părinților. Sesizările au fost verificate, iar în urma acestora colegii au constatat că este posibil să fie întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de rele tratamente aplicate minorilor, motiv pentru care a fost întocmit un dosar penal”, a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Alba Iulia, pentru mainnews.ro.

sursa foto: Inquam Photo/George Călin

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW