Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Un nepalez, arestat după ce a lovit doi copii în incinta unei școli din Capitală

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Judecătoria Sector 1 București a decis, vineri 21 aprilie, arestarea preventivă pentru 30 de zile, a unui cetățean străin(n.r. originar din Nepal, potrivit surselor Main News), care a lovit fără milă doi copii aflați în curtea Școlii  192 din Capitală. Agresorul a intrat fără drept în unitatea de învățământ, pe terenul de fotbal. Accesul s-ar fi făcut printr-o intrare care nu este păzită. 

Părinții copiilor agresați, citați de TVR, susțin că agresorul a încercat unele „pase” cu minorii, după care i-a lovit din senin, cu pumnii și picioarele. Elevii s-au ales cu vânătăi, constatate de Institutul de Medicină Legală(IML). Conform sursei citate, conducerea unității de învățământ în care a avut loc agresiune ar fi făcut mai multe cereri la Primăria Sector 1 București, pentru suplimentarea pazei, dar nu a primit niciun răspuns în acest sens.

Din punct de vedere administrativ, școlile sunt subordate consiliului local din raza sectorului/localității din care fac parte. Reprezentanții Ministerului Educației susțin că vor institui regulamente mai stricte în școli, care să asigure siguranța elevilor, dar și a profesorilor. Până la publicarea acestei informații, reprezentanții Primăriei Sector  1 București nu au putut fi contactați. Recent, organizația „Salvați Copiii” a tras un semnal de alarmă cu privire la necesitatea constituirea unui grup de combatere a violenței din școli. Detalii puteți citi aici.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW