Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Un fost primar PSD, trimis în judecată de DNA, după ce ar fi atribuit ilegal un contract de peste 3 milioane euro

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 8 iunie 2022

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj l-au trimis în judecată pe fostul primar PSD al comunei Mărgău, județul Cluj, Petru Ungur, într-un dosar penal privind atribuirea unui contract în valoare de peste 17 milioane lei. 

Petru Ungur este acuzat de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii septembrie 2020, Ungur, în calitate de primar, ar fi încheiat ilegal cu o asociere de firme un contract pentru lucrări de refacerea a infrastructurii în urma ploilor abundente, în valoare de 17,2 milioane lei.

După numai șase zile de la încheierea contractului, arată procurorii, primăria comunei Mărgău ar plătit constructorilor un avans de aproape 5 milioane lei, 30% din valoarea contractului, în condițiile în care aceștia nici măcar nu aveau constituită garanția bancară de bună execuție.  

Potrivit DNA, lucrările sunt blocate ca urmare a sesizării de către primărie, condusă în prezent de liberalul Mircea Suciu, a unor nereguli prezente în documentele trimise spre decontare.

Primăria comunei Mărgău s-a constituit parte civilă cu suma de aproape 5 milioane lei. 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *