Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un fost consilier prezidențial critică dur Ministerul Apărării: „Nu spui nimic în cazuri importante și faci demonstrații pe plajă și la Untold?”

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 septembrie 2024

Consultantul politic Valeriu Turcan, fost consilier prezidențial în perioada lui Traian Băsescu, a criticat modul în care Ministerul Apărării a ales să comunice în cazul dronelor care au pătruns în spațiul aerian al României. 

Potrivit lui Valeriu Turcan, Armata română are amplasate radare în zona Dobrogea, astfel încât poate determina traseul dronelor rusești.

„MApN ar trebui să renunțe la politică stranie (termen eufemistic, ținem cu țară, dar ar merită un cuvânt mult mai dur) de comunicare și să indice traseul dronei pe teritoriul național. Nu are sens să mai spun că toată Dobrogea este plină de radare de tip Gap Filler (pentru înălțimi mici și medii) de dinainte de războiul din Ucraina și că armata vede pe radare mult mai mult dintotdeauna. Mai ales că dronele zboară în adâncime și că uneori umblă pe lângă case și pe lângă infrastructură militară din Dobrogea, nu poți să ții capul în nisip că struțul. Este clar că nu este nimic întâmplător și că dronele din Rusia vin la provocare. Dar să insiști în continuare cu politică asta de este deja contraproductiv pentru nevoia de încredere dintre Armata și cetățeni. Nu spui nimic în cazuri importante și faci demonstrații pe plajă și la Untold??? Asta e politică de comunicare? Se miră MApN-ul că nu reușește să atragă tineri pentru carieră militară. O juca un rol și această bâlbâiala continuă”, a subliniat Valeriu Turcan.

O dronă rusească a pătruns 70 km pe teritoriul României

Un grup de drone de atac Shahed rusești a violat noaptea trecută spațiul aerian al României, a anunțat Comandamentul Forțelor Aeriene ale Ucrainei. Informația a fost confirmată parțial de către Ministerul Apărării, care a transmis că o dronă a fost reperată și urmărită de două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române, care însă nu au doborât-o. O a doua dronă care ar fi pătruns în spațiul aerian al României este căutată în apropierea localității Periprava.

Conform oficialilor ucraineni, drona ar fi pătruns extrem de adânc pe teritoriul României, până în zona Sabangia, o localitate aflată pe malul lacului Razim. Ulterior, acești au a transmis că drona respectivă a zburat prin Vilkovo, localitate aflată în Ucraina, pe Dunăre, foarte aproape de Periprava și continuă să zboare peste apele de coastă ale Golfului Odesa.

Incidentul a fost tratat „la cafea” de premierul Ciolacu

Într-o declarație făcută duminică, premierul Marcel Ciolacu a încercat să minimalizeze incidentul care ar fi putut avea consecințe deosebit de grave.

„Am vorbit azi-noapte cu domnul ministru, am vorbit și azi-dimineață cu domnul ministru, la cafea, cum era normal. Nu au fost probleme deosebite pe teren, vor continua, pentru că urmează iar exporturi de grâne. Asta este, avem un război la granița cu România”, a declarat Ciolacu pentru Antena 3.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW