Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Cum explică IGPF decesul unei femei în vama Nădlac / 250.000 de romani s-au întors în țară în luna martie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 2 aprilie 2020 Etichete: , , ,

O femeie în vârstă de 71 de ani a murit, luni, în vama Nădlac, în timp ce se afla într-un autobuz care venea din Marea Britanie și care urma să pătrundă pe teritoriul României. 

„S-a prezentat o persoană de aproximativ 75 de ani, s-au efectuat formalitățile de frontieră. I s-a făcut rău, a sosit elicopterul SMURD și s-a constatat apoi decesul persoanei. S-a întâmplat ieri, la 13:20. A așteptat 40 de minute la intrarea în țară. Venea din Anglia”, a declarat inspectorul general al Poliției de Frontieră, Ioan Buda, la Digi24.

Femeii i s-a făcut rău, a făcut infarct. Aceasta nu a fost testată pentru coronavirus.

Peste 250 000 de români s-au întors acasă

În luna martie, peste 250.000 de români au revenit acasă. Cei mai mulți dintre ei, aproape  50.000, au venit din Italia.

„Toți cetățenii care intră în România sunt supuși interdicțiilor din ordonanțele militare. Toți cetățenii care intră în țară sunt verificați, triați la frontieră. Vor urma procedura după caz, carantină sau izolare, să protejăm cetățenii României de răspândirea coronavirusulu”, a spus Bogdan Despescu.

IGPF ia în calcul direcționarea cetățenilor care intră în România pe niște culoare sanitare speciale.

„Luăm în calcul ca aceia care vin să fie direcţionaţi pe culoare sanitare, pe culoare spre judeţele de domiciliu sau la locurile unde declară că vor fi izolaţi. Prin ordonanţele militare s-a stabilit ca toţi cetăţenii români care intră în ţară să fie izolaţi sau carantinaţi, după caz”, a mai spus Despescu.

sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW