Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un fost consilier județean PSD, fin de-ai lui Sebastian Ghiță, conduce compania statului care a greșit facturile pentru milioane de români

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 19 ianuarie 2022

În contextul în care soluții rapide pentru criza facturilor la energie nu prea sunt, liderii partidelor aflate la guvernare și-au orientat retorica către companiile care nu au aplicat actul normativ de compensare și plafonare a facturilor la energie și gaze naturale. 

„În opinia mea cred că avem o mare problemă cu cei care au emis două luni la rând 2,2 milioane de facturi greșite, voit sau din greșeală. În total, 4,4 milioane de facturi greșite”, a declarat Marcel Ciolacu miercuri, 19 ianuarie.

Ce nu spune Marcel Ciolacu este că 2.232.224 de facturi, conform ANPC, au fost greșite chiar de Electrica Furnizare, compania în care statul român este acționar majoritar.

Potrivit Economedia.ro, amenzile primite de Electrica se ridică la un total de 220.000 de lei.

Omul PSD, în fruntea companiei care a greșit facturile

Funcția de director al Electrica Furnizare este deținută de, încă din perioada guvernului Dăncilă, de Darius Meșca. Conform CV-ului oficial, între 2010 și 2012, Meșca a fost consilier personal a președintelui Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma (PSD), iar în perioada 2016 – 2020 a fost consilier județean PSD.

Darius Meșca este finul fostului deputat PSD Sebastian Ghiță, alături de care este implicat în dosarul „Transelectrica”. Conform documentelor întocmite de procurorii DNA, consultate de News.ro, unul dintre martorii din dosar a declarat că Sebastian Ghiță le-a solicitat mită reprezentanţilor UTI Systems, pentru a interveni pe lângă Darius Meșca, astfel aceștia să obțină contracte cu compania statului.

Problemele lui Darius Meșca nu se opresc însă aici. În iulie 2021, Agenția Națională de Integritate a emis o decizie de incompatibilitate pe numele său. Inspectorii de integritate susțin că, în perioada mandatului de consilier județean, Darius Meșca a exercitat simultan, fără să aibă dreptul, mai multe funcții de conducere în cadrul a două societăți de stat.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *