Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un deputat al Forța Dreptei, ales pe listele AUR, trimis în judecată de DNA

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2024

Deputatul Daniel-Gheorghe Rusu (Forța Dreptei), ales pe listele AUR, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție sub acuzațiile de abuz în serviciu și participație improprie la fals intelectual.

Potrivit procurorilor, în calitate de primar al comunei Șpring, județul Alba, Daniel-Gheorghe Rusu ar fi dispus ca, pe o perioadă de aproximativ șapte luni, în timpul programului de lucru mai mulți angajați ai instituției pe care o conducea și angajați ai Filialei Județene Alba a Comunelor din România să lucreze folosind utilaje ale primăriei, lucrări de construire la trei case, dintre care două aparțineau edilului. Ulterior, arată DNA, Rusu ar fi determinat o subordonată să consemneze, fără vinovăție, date false cu ocazia completării foilor colective de prezență.

Procurorii îl acuză pe fostul edil că ar fi achitat din banii Primăriei administratorului firmei Transilvania Total Invest suma de 82.000 lei pentru curățarea unei pășuni, deși serviciile nu au fost executate. 

Rusu mai este acuzat și că ar fi dat ilegal spre folosință unei persoane o suprafața de 8,5 hectare de pășune pe termen nelimitat și gratuit, dar și că ar fi ar fi închiriat de la o firmă un teren pentru a parca trei utilaje ce aparțineau Primăriei comunei Șpring.

Anchetatorii estimează prejudiciul în acest dosar la circa 175.000 lei. Procurorii au dispus măsuri asiguratorii, ia Primăria Șpring s-a constituit parte civilă în vederea recuperării banilor. 

Comentarii