Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Un chirurg din Argeș a continuat să meargă la spital deși avea simptome de coronavirus / 23 de persoane infectate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2020 Etichete: , ,

Trei asistente, două infirmiere, o îngrijitoare și 10 pacienți internați în secția de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Argeș au fost diagnosticați cu coronavirus. Aceștia au luat virusul de la un medic care, deși avea simptome specifice Covid-19, a continuat să vină la spital și să opereze.

La nivelul Spitalului Județean Argeș este în desfășurare o anchetă epidemiologică. Alte 80 de teste pentru Covid-19 sunt în lucru, a spus prefectul de Argeș, Emanuel Soare, pentru Mediafax. Conform acestuia, toate cadrele medicale și toți pacienții internați urmează să fie testați.

Personalul medical infectat lucrează în trei secții diferite ale spitalului. Inclusiv o asistentă de la Terapie Intensivă a fost infectată.

Medicul care a răspândit infecția se numește Felix Sârboiu. Acesta a fost diangnosticat cu coronavirus pe 16 aprilie. Pentru că a luat contact cu foarte multe persoane din spital, conducerea a dispus închiderea Secției de Chirurgie Vasculară.

În acest caz, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Prefectul de Argeș a mai declarat că și la spitalul Călinești, acolo unde lucrează soția medicului, și ea infectată cu Covid-19, au fost testate 80 de persoane.

Conform informațiilor DSP Argeș, medicul de la Spitalul Județean a refuzat testarea timp de o săptămână, a continuat să vina la spital si nu ar fi purtat nici mască de protecție, deși avea simptome.

Citește și Medic din Spitalul de Urgenţă din Piteşti, confirmat cu coronavirus / Secţia de Chirurgie Vasculară va fi închisă / Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor 

sursa foto: languagelegos.com

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW