Friday, December 3, 2021
Jurnalism corect


Medic din Spitalul de Urgenţă din Piteşti, confirmat cu coronavirus / Secţia de Chirurgie Vasculară va fi închisă / Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor 

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Fara categorie Justitie Stirile zilei , at 16 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti a fost diangnosticat cu coronavirus. Acesta a intrat în contact cu aproximativ 50 de persoane din unitatea medicală, motiv pentru care s-a dispus închiderea Secției de Chirurgie Vasculară.

În acest caz, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Medicul de la SJU Argeș a intrat în contact cu aproximativ 24 de pacienți și cu tot atâtea cadre medicale.

Pacienţii din Secția de Chirurgie Vasculară vor fi transferaţi. De asemenea, personalul medical va fi trimis în izolare la domiciliu. Acestor cadre medicale le-au fost recoltate probe, urmând ca rezultatul testelor pentru coronavirus să fie cunoscute joi seară.

Conform unui comunicat de presă al prefecturii, soţia doctorului infectat este şi ea cadru medical. Aceasta nu prezintă simptome şi a fost izolată la domiciliu în urmă cu două zile.

Ancheta epidemiologică este încă în desfăşurare.

“Mă aştept să facă un pas înapoi cei vinovaţi. Aştept rezultatul testelor asistentelor, dacă acestea sunt pozitive voi solicita la minister demiterea managementului spitalului”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW