Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Un candidat pentru funcția de primar al municipiului Brașov, arestat preventiv în ziua alegerilor

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 9 iunie 2024

Nicolae Florin Dogar, candidat independent pentru funcţia de primar al municipiului Braşov, a fost arestat preventiv, sub acuzaţia de ultraj, după ce ar fi amenințat-o cu moartea pe președinta Biroului Electoral Brașov, relatează News.ro.

„S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă o persoană cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de ultraj prin ameninţare, prevăzută de art. 257 alin. (1) C.Pen. raportat la art. 206 alin. (1) C.pen., situaţia de fapt fiind următoarea: În data de 07.06.2024, la ora 18.32, inculpatul, candidat la alegerile locale de la nivelul municipiului Braşov, fiind nemulţumit de răspunsul primit de la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 8 Braşov cu privire la o petiţie formulată de acesta, a adresat preşedintelui instituţiei ameninţări cu săvârşirea unor acte grave de violenţă, mesajul fiind trimis la adresa de e-mail a instituţiei”, informează, printr-un comunicat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Potrivit sursei citate, aspirantul la funcția de primar i-ar fi trimis preşedintei Biroului Electoral Braşov un e-mail în care o ameninţa că a violează şi o omoară. La momentul la care a fost ridicat, el s-ar fi aflat sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Aceasta nu este prima problemă cu legea avută de Dogar. Anterior, potrivit EVZ.ro, el a fost condamnat pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului. De asemenea, el a fost găsit vinovat în anul 2016 de dare de mită, după ce a încercat să îi ofere cu acest scop unui polițist un BMW X6.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW