Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Serbia a acuzat Ucraina și o țară din UE că ar fi în spatele unor alarme false cu bomba / Vizate, avioanele Air Serbia

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 aprilie 2022

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a acuzat Ucraina și o țară din Uniunea Europeană, pe care nu a numit-o, că ar fi în spatele unor alarme false cu bomba ce au vizat avioane ale companiei aeriene Air Serbia și aeroportul din Belgrad, relatează Reuters.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, zeci de avioane ce aparțin companiei Air Serbia au fost forțate să se întoarcă la Moscova sau la Belgrad din cauza unor alarme cu bomba, iar aeroportul din Belgrad a fost evacuat de cel puțin 3 ori.

Serviciile străine din două țări fac aceste lucruri. Una dintre ele este o țară din Uniunea Europeană și Ucraina este cealaltă”, a spus președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, duminică seară, fără să prezinte dovezi în acest sens.

Deși a obținut statutul de țară candidată la Uniunea Europeană, Serbia a refuzat pe parcursul invaziei ruse în Ucraina să adopte sancțiunile impuse de Occident și a menținut zborurile regulate pe axa Moscova-Belgrad.

Continuăm aceste zboruri din principiu, pentru că vrem să arătăm că suntem o țară liberă și că facem propriile noastre decizii. Nu decideți pentru noi când să oprim zborurile”, a mai adăugat președintele Serbiei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a transmis că acuzațiile președintelui Vucic sunt „nefondate” și „neadevărate”.

Cerem Belgradului să susțină adevărul și să se alăture statelor care ajută Ucraina și care păstrează valorile pe care se bazează Europa democratică”, a precizat Nikolenko.

Tot duminică, președintele Serbiei a anunțat că țara lui va prezenta noile sisteme anti-aeriene FK-3, fabricate în China, alături de sistemul de rachete Pantsir, fabricat în Rusia, pe 30 aprilie, notează Tanjung.

Vom continua să ne protejăm țara. respectăm KFOR și NATO și avem o relație corectă pe care nu vrem să o întrerupem, dar nu ne întrebați de ce cumpărăm anumite lucruri din anumite locuri. Suntem niște lupi singuratici și nu vrem să facem parte din haită. Vrem să avem politicile noastre și să ne protejăm singuri cerul”, a spus Vucic.

Președintele Serbiei este unul dintre politicienii aflați la putere în țările vecine României care susțin pozițiile Federației Ruse.

Constant, de la începutul războiului în Ucraina, sârbii pro-ruși au ieșit cu miile în stradă pentru a-și arăta solidaritatea față de acțiunile lui Vladimir Putin.

CITEȘTE ȘI: Ce impact au alegerile din Ungaria și Serbia asupra României / Explicațiile fostului ministru de Externe, Cristian Diaconescu

Sursă foto: Reuters / Twitter

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW