Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Un bărbat întors din Nigeria, al optulea caz de infectare cu varianta OMICRON

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 decembrie 2021

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din județul Maramureș, întors recent în țară din Nigeria, a fost confirmat oficial ca fiind infectat cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2, potrivit unei informări a Ministerului Sănătății.

Bărbatul se află în izolare, iar starea lui de sănătate este bună. Bărbatul este vaccinat împotriva COVID-19 cu schema completă, arată sursa citată.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate opt cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2.

În Nigeria, o țară cu peste peste 200 milioane de locuitori și cu o densitate de 226 locuitori per kilometru pătrat, de trei ori mai mare decât a României, doar 3,8 milioane de locuitori s-au vaccinat cu schema completă, ceea ce reprezintă sub 2% din populație.

Varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită la finalul lunii noiembrie în Africa de Sud. Pe baza unor studii de laborator preliminare, Pfizer și BioNTech au comunicat că pentru neutralizarea OMICRON sunt necesare trei doze de vaccin.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/un-barbat-intors-din-nigeria-al-optulea-caz-de-infectare-cu-varianta-omicron/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 68306 more Info on that Topic: mainnews.ro/un-barbat-intors-din-nigeria-al-optulea-caz-de-infectare-cu-varianta-omicron/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *