Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


PSD amână Congresul de sâmbătă din cauza prezenței coronavirusului în România: Trebuie să ne preocupăm de siguranța românilor

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 27 februarie 2020 Etichete: , ,

Social-democrații au decis să amâne Congresul programat pentru sâmbătă, având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu Covid-19 pe teritoriul României. Potrivit unui comunicat PSD, o mare parte a delegațiilor la evenimentul care ar fi trebuit să aibă loc pe 29 februarie este implicată în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus.

„Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate.

Totodată, decizia de amânare a Congresului a avut în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în situația dată.

Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice”, a anunțat PSD.

Primul caz de coronavirus în România, confirmat

Primul caz de infectare cu coronavirus în România a fost confirmat. Este vorba despre o persoană din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani în perioada în care acesta s-a aflat în țară.

„Vă anunțăm că în urma testării făcute persoanelor din Gorj, avem primul caz confirmat de infectare cu Covid-19 pe teritoriul României. Bărbatul este locuiește dintr-o localitate din Gorj. Va fi transportat în București și va intra pe schema de tratament”.

Starea bărbatului este bună, nu prezintă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Vreau să precizez că mai avem în lucru încă 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil”, a anunțat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Arafat: Pacientul nu prezintă simptome, nu are febră sau tuse

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat că bărbatul infectat cu coronavirus a stat în casă cu încă șapte persoane. Deși acestea au fost testate, iar rezultatul a fost negativ, vor rămâne în carantină 14 zile, după care vor fi testate din nou.

„Este vorba despre un singur caz care este infectat. Nu prezintă simptome. Nu prezintă febra, tuse sau alte simptome. Totuși, faptul ca este un test pozitiv înseamnă ca trebuie să fie transportat la spital și sa rămână internat.

Un echipaj de la ISU Dolj cu autospeciala pregătită cu izoleta se va deplasa pentru preluarea persoanei respective de la domiciliu.

In casa respectiva mai sunt șapte persoane. Toate au fost testate negativ, însă având in vedere ca persoana a stat acolo și a intra in contact direct cu acestea, toate cele șapte persoane rămân la domiciliu in izolare sub paza. Le vom asigura toate nevoile, dar nu vor putea ieși din casa. Vor rămâne 14 zile in carantina, după care vor fi testați din nou”, a declarat Arafat.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com