Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Un bărbat din Fetești a murit încercând să facă o bombă artizanală în casă

By Stratulat Anca , in Fara categorie , at 30 mai 2024 Etichete: , ,

Un bărbat de 44 de ani din județul Ialomița și-a pierdut viața în urma unei tentative de a crea o bombă artizanală în propria locuință. Materialele pe care le folosea au explodat, iar în casă, anchetatorii au descoperit articole pirotehnice și componente de muniție, relatează news.ro.

Potrivit autorităților, investigațiile sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița, iar un dosar penal a fost deschis pentru infracțiunile de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, și nerespectarea regimului materiilor explozive.

”În cursul nopţii trecute, poliţiştii au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că din locuinţa unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Feteşti, iese fum urmare a unui zgomot puternic, iar acesta este inconştient. La faţa locului, s-a deplasat cu operativitate o echipă complexă de poliţişti, pompieri, jandarmi şi medici, care au constatat decesul bărbatului, iar în interiorul locuinţei au identificat mai multe obiecte susceptibile a conţine materiale pirotehnice şi explozive”, au transmis, miercuri seară, oficialii IPJ Ialomiţa.

Conform surselor judiciare, evenimentul tragic s-a petrecut în momentul în care bărbatul încerca să asambleze o bombă artizanală. Până în prezent, autoritățile nu au dezvăluit motivele pentru care acesta intenționa să construiască dispozitivul exploziv.

”În cadrul cercetării la faţa locului, au fost identificate articole pirotehnice şi elemente de muniţie, care au fost ridicate în condiţii de siguranţă şi urmează a fi expertizate. Pentru ridicarea în condiţii de siguranţă şi investigarea materiilor explozive, s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Pirotehnic din cadrul Brigăzii Antitero a Serviciului Român de Informaţii”, a mai precizat sursa citată.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW