Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Un bărbat a fost reținut după descinderea polițiștilor la centrul din București, unde s-ar fi falsificat adeverințe de vaccinare

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 28 octombrie 2021

Un bărbat a fost reţinut joi, 28 octombrie, de poliţiştii Capitalei după descinderile de dimineață de la Centrul de vaccinare Neghiniță din Sectorul 2, unde s-ar fi eliberat adeverințe de vaccinare false, relatează Agerpres

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea procurorilor, au descins astăzi la acest centru de imunizare.

Potrivit oamenilor legii, mai mulți cetățeni ar fi obținut adeverințe de vaccinare falsificate, necesare în obținerea certificatului digital, cu ajutorul unor funcționari detașați în centrul de vaccinare. Aceștia din urmă ar fi modificat în sistemul informatic datele persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate pentru a le elibera adeverința.

Anchetatorii au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului București, într-un dosar în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de fals informatic.

„Totodată, sunt puse în executare și 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecți, precum și alte 10 pe numele unor martori, ce urmează a fi audiați”, anunța Poliția Capitalei joi dimineață.

Centrul de vaccinare a fost închis

Centrul a fost închis, a anunțat ulterior primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

„Voi dispune schimbarea în integralitate a personalului din această locație. Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo. Vom schimba întreaga echipă. Iar în cel mai scurt timp vom reporni activitatea în centrul Neghiniță. Fiindcă e mare nevoie de imunizare în aceste zile. Toate persoanele programate aici le vom redirecționa către celelalte centre de vaccinare. La Cora Pantelimon am suplimentat cu un nou flux. La Piața Obor vom porni zilele acestea încă două fluxuri. Și suntem în fază avansată pentru deschiderea unui nou centru la Mega”, a scris primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după descinderile anchetatorilor.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW