Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Un alt cutremur de 7.4 grade pe Scara Richter a lovit Turcia / Peste 1.400 de persoane au murit. Mii de victime – UPDATE

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 februarie 2023 Etichete: ,

UPDATE Cel puțin 1.498 de persoane și-au pierdut viața și alte 8.500 au fost rănite în urma cutremurelor de luni, relatează Daily Hurriet.

Știrea inițială

La câteva ore de la cutremurul de 7.8 grade pe Scara Richter care a provocat sute de morți și mii de răniți în Turcia și Siria, un alt cutremur de o intensitate asemănătoare, 7.4 grade pe Scara Richter, a lovit provincia Ekinozou.

Potrivit presei locale, cel de-al doilea cutremur a fost resimțit în zonele Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay și Kilis, dar și în Siria sau Liban.

Al doilea cutremur de peste 7 a fost urmat de alte două replici, de 5,7, respectiv 5.8 grade pe Scara Richter.

Între timp, cutremurul de 7.8 a lăsat în urma lui peste 5.300 de răniți și peste 1.200 de morți în Siria și Turcia. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a transmis că este vorba de cel mai mare dezastru din Turcia, din anul 1939.

Erdogan a mai menționat că peste 45 de state au răspuns apelului de a furniza asistență autorităților turce.

Din Uniunea Europeană, pe lângă România, echipe de intervenții din alte 9 state vor ajuta la scoaterea persoanelor rămase sub dărâmături. Este vorba de Țările de Jos, Polonia, Croația, Bulgaria, Cehia, Grecia, Franța, Italia și Ungaria.

Este o zi tristă. Turcia a fost lovită de unul dintre cele mai rele cutremure din ultimii 100 de ani. Sunt sute de morți și mii de răniți. Le transmitem condoleanțe în urma acestei tragedii. Rămânem în contact cu autoritățile turce. Ne vom coordona echipele de salvare cu autoritățile turce”, a transmis Janez Lenarcic, comisarul european responsabil cu Mecanismul de Protecție Civilă, citat de presa turcă.

CITEȘTE ȘI: România trimite o echipă de salvatori în Turcia, după cutremurul de luni. 10 români vor fi repatriați pe parcursul zilei

Sursă foto: South Asian Index / Twitter

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW