Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ultimele căi de acces către Magistrala 5, inaugurate de Metrorex

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 decembrie 2023

În sfârșit. La trei ani de la inaugurarea Magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei, Metrorex a reușit să deschidă și ultimele cinci căi de acces către stații. Două dintre acestea fac legătura cu linia de tramvai 41.

Demarată în anul 2011, Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei ar fi trebuit să fie gata, conform primelor promisiuni, în termen de 3 ani. După mai multe amânări, în septembrie 2020 noua linie a fost dată în folosință, devenind astfel prima de după Revoluție, însă mai rămăseseră unele lucrări de pus la punct.

Printre acestea, cinci căi de acces către stații. Patru către stația Parc Drumul Taberei și una către stația Academia Militară. Abia acum, după nenumărate amânări, la mai bine de 3 ani de la deschiderea noii magistrale de metrou, căile de acces au fost date în folosință.

Este vorba de patru accesuri situate pe Bulevardul Drumul Taberei, la intersecția cu strada Brașov, dintre care două oferă corespondență directă cu tramvaiul 41. În același timp, la Academia Militară, a fost deschis și punctul de acces B, situat la intersecția Șoselei Panduri cu strada Dumitru Bagdasar, în vecinătatea Universității București.

 

Comentarii