Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


UE se gândește la plafonarea prețurilor la energie și la măsuri de reducere a cererii

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 1 septembrie 2022

Comisia Europeană analizează opțiuni de plafonare a prețurilor la energie și de reducere a cererii de electricitate, ca parte a viitoarelor sale propuneri de combatere a creșterii prețurilor la energie, a declarat joi un înalt oficial al Comisiei Europene, citat de Reuters.

Rusia a redus livrările de gaze către Europa de la invadarea Ucrainei încoace, ceea ce a dus la creșterea prețurilor la gaze la niveluri record și a făcut ca țările să se străduiască să cumpere volume de gaze din alte țări decât Rusia și să protejeze consumatorii de facturile în creștere.

„Se lucrează la măsuri de urgență privind prețurile la electricitate. S-ar putea să existe, de asemenea, ceva privind reducerea cererii de energie electrică”, a declarat Mechthild Woersdoerfer, director general adjunct al departamentului de energie al Comisiei, în cadrul unei reuniuni a comisiei pentru energie a Parlamentului European.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va prezenta ideile Comisiei privind plafonarea prețurilor la energie într-un discurs pe 14 septembrie, a precizat Woersdoerfer.

Acest lucru va avea loc la câteva zile după ce miniștrii energiei din țările Uniunii Europene vor avea o reuniune de urgență pe 9 septembrie pentru a discuta răspunsul lor la creșterea prețurilor la energie, care afectează industria europeană și crește facturile gospodăriilor pentru iarna viitoare.

Bruxelles-ul analizează, de asemenea, posibilitatea de a impozita profiturile excepționale pe care companiile le obțin din creșterea prețurilor la energie, a declarat Woersdoerfer. Țările UE sunt responsabile pentru impozitele naționale, iar Comisia a declarat în luna mai că guvernele pot impozita profiturile obținute de companii din prețul ridicat al gazelor și pot folosi veniturile pentru a compensa facturile mai mari la electricitate.

Italia a introdus deja o taxă pe veniturile excepționale din energie. Orice impozit la nivelul UE ar avea nevoie de aprobarea tuturor celor 27 de țări membre, un nivel ridicat de aprobare.

Unii lideri de țară cer ca UE să ia mai multe măsuri pentru a reduce costurile. Italia, Belgia și Republica Cehă se numără printre țările care doresc o plafonare a prețului gazelor la nivelul întregului bloc, în timp ce Franța și Grecia doresc ca Europa să decupleze prețul energiei electrice de prețul în creștere al gazelor.

De asemenea, Comisia are în vedere o revizuire a structurii pieței UE a energiei electrice. Woersdoerfer a declarat că aceste reforme vor fi o măsură pe termen lung, iar Bruxelles-ul va veni cu „opțiuni concrete” pentru aceste schimbări după discursul lui von der Leyen.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • A deeply review has been informative, and I cherish the information and accuracy of your perspective. It enlightened me profoundly. Your mastery in describing sophisticated concepts with amazing efficiency is impressive. Furthermore, your angle on current issues supplies enriching discussion. Your visionary manner and profound comprehension of challenging subjects are apparent in every section of your endeavor. I await engaging with more of your pieces in the upcoming period.

    medium.com

  • … [Trackback]

    […] There you will find 17172 additional Information on that Topic: mainnews.ro/ue-se-gandeste-la-plafonarea-preturilor-la-energie-si-la-masuri-de-reducere-a-cererii/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *