Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UE prelungește cu încă 6 luni sancțiunile economice împotriva Federației Ruse

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 26 iulie 2022

Uniunea Europeană a luat marți, 26 iulie, decizia de a prelungi cu încă șase luni sancțiunile economice împotriva Rusiei, în contextul războiului din Ucraina.

Consiliul Uniunii Europene (UE) a anunțat astăzi, într-un comunicat, că a decis să prelungească măsurile restrictive care vizează sectoare specifice ale economiei Federației Ruse pentru o perioadă de încă șase luni, până la 31 ianuarie 2023.

La 22 iulie, Consiliul UE a aprobat cel de-al șaptelea pachet de sancțiuni europene împotriva Rusiei, inclusiv un embargo parțial asupra aurului și includerea pe lista neagră a 55 de persoane fizice și juridice.

La rândul său, guvernul rus a precizat că a extins lista țărilor neprietenoase cu Kremlinul pentru a include Grecia, Danemarca, Slovacia, Slovenia și Croația. Comunicatul a adăugat că lista adoptată de guvern nu este definitivă și poate fi extinsă pe baza practicilor ostile ale guvernelor străine împotriva misiunilor rusești din străinătate.

După ce Rusia și-a lansat așa numita „operațiune militară specială” în Ucraina, UE a adoptat șapte pachete de sancțiuni împotriva Moscovei.

Foto: Pixabay

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *