Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UE pregătește noi sancțiuni împotriva Moscovei

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 22 septembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Miniștrii de Externe ai UE au convenit să pregătească noi sancțiuni împotriva Rusiei și să crească livrările de arme către Kiev, relatează Reuters. Cei 27 de miniștri de externe din blocul comunitar se află la New York pentru reuniunea anuală a liderilor mondiali la Națiunile Unite.

Șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a declarat că anunțul de mobilizare parțială făcut de Vladimir Putin – care a inclus măsuri de anexare a unor porțiuni din teritoriul ucrainean și o amenințare de a folosi arme nucleare pentru a apăra Rusia – a arătat panică și disperare.

„Este clar că Putin încearcă să distrugă Ucraina”, a declarat Borrell reporterilor după ce miniștrii s-au întâlnit pentru a decide cum să răspundă noilor amenințări.

După ce au fost informați de ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba, miniștrii au convenit să însărcineze echipele lor să pregătească un al optulea pachet de sancțiuni care să vizeze „sectoare mai relevante ale economiei rusești și să continue să vizeze persoanele responsabile de războiul de agresiune din Ucraina”, a declarat Borrell.

Miniștrii UE vor avea următoarea reuniune oficială la jumătatea lunii octombrie, când ar putea fi oficializat un pachet de sancțiuni.

Miniștrii au convenit, de asemenea, să intensifice livrările de arme către Ucraina. Borrell a refuzat să ofere mai multe detalii privind tipul de sancțiuni sau de sprijin militar, dar a declarat că el crede că va exista un sprijin „unanim” în cadrul blocului pentru noi măsuri.

Foto: Pixabay

Comentarii