Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UE intenționează să combată teoriile conspirative despre o legătură dintre tehnologia 5G și răspândirea coronavirusului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 iunie 2020 Etichete: ,

Uniunea Europeană (UE) mizează pe tehnologia 5G pentru stimularea creșterii economice și intenționează să combată teoriile conspirative care fac legătura între 5G și răspândirea coronavirusului, care au dus la incendierea echipamentelor tehnologiei wireless în mai multe locuri.

Conform organizațiilor de lobby în telecomunicații, astfel de alarme false au rezultat peste 140 de atacuri prin incendiere împotriva infrastructurii, cum ar fi antenele de telefonie mobilă din 10 state europene și atacuri împotriva muncitorilor de întreținere.

În Marea Britanie au avut loc 87 de incendieri şi în Olanda 30, fiind raportate cazuri şi în Franţa, Belgia, Italia şi Germania, scrie Reuters, citat de News.ro.

Conform unui document al UE, statele membre și-au exprimat îngrijorarea legată de răspândirea dezinformărilor referitoare la rețelele 5G, într-o videoconferință care a avut loc în urmă cu câteva zile.

Consiliul de miniştri ”a afirmat importanţa combaterii răspândirii dezinformărilor legate de reţelele 5G, în special cele potrivit cărora aceste reţele reprezintă un risc pentru sănătate sau au legătură cu COVID-19”.

Totuși, OMS a respins aceste acuzații, afirmând că virusurile nu pot călători prin unde radio sau prin rețele mobile și că boala provocată de coronavirus s-a răspândit și în țări care nu au rețele 5G.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/ue-intentioneaza-sa-combata-teoriile-conspirative-despre-o-legatura/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *