Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


UDMR trece de partea opoziției. Kelemen Hunor, prezent la Congresul USR

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 17 iunie 2023 Etichete: , , , , , ,

Președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Kelemen Hunor, până mai ieri liderul unui partid ce lua parte la guvernarea țării, a participat sâmbătă, 17 iunie, la Congresul partidului de opoziție USR. Hunor le-a urat celor de la USR „bine v-am găsit după aterizarea noastră forţată, voi cunoaşteţi sentimentul” şi a precizat că nu trebuie să explice „cum e când ai făcut treabă şi te trezeşti pe peron”.

UDMR nu a ajuns în noul Executiv, întrucât nu a reușit să obțină portofoliile dorite. Reprezentanții UDMR au transmis în mai multe rânduri că țin să păstreze Ministerul Dezvoltării, condus de Cseke Attila. În cele din urmă, au transmis că acceptă propunerea lui Marcel Ciolacu, de a prelua Ministerul Energiei și de a-l păstra pe cel al Mediului, însă liberalii s-au opus, dorind ei să preia Mediul.

„Daţi-mi voie, înainte de toate, să îi mulţumesc domnului preşedinte Drulă pentru această invitaţie. Îţi mulţumesc, Cătălin! M-ai invitat la acest congres acum trei săptămâni. Nici tu, nici eu, nu ştiam, poate ştia cineva din această ţară, dar noi doi sigur nu ştiam, ce se va întâmpla peste trei săptămâni. Am emoţii, trebuie să recunosc, în faţa voastră, şi nu din cauză că n-am mai vorbit în faţa oamenilor. Am mai vorbit din când în când. Am emoţii fiindcă nu am mai fost la un congres al unui partid în opoziţie, de foarte mult timp. Dar încerc să mă obişnuiesc cu acest statut. Şi bine v-am găsit după aterizarea noastră forţată. Voi cunoaşteţi sentimentul. Nu trebuie să vă explic eu cum e când ai făcut treabă şi te trezeşti pe peron”, a declarat Kelemen Hunor, citat de News.ro.

Liderul UDMR a mai menționat că România se va schimba în bine până la sfârșitul deceniului, dacă nu vom face greșeli și nu se vor întâmpla evenimente neprevăzute. El a subliniat importanța de a profita de oportunitățile prezente și a spus că depinde doar de cei care au primit încrederea oamenilor să ofere speranță și să lase în urma lor o țară în care viitorul poate fi construit pentru generațiile viitoare.

„Avem o perspectivă bună. Eu cred că până la sfârşitul deceniului, dacă nu greşim, dacă nu se întâmplă ceva neaşteptat, faţa României se va schimba. Aceste oportunităţi nu trebuie ratate şi depinde doar de cei care au primit încrederea oamenilor şi cei care trebuie să ofere această speranţă se arate că da, suntem în stare ca pentru această generaţie, pentru copiii noştri care vin în urma noastră, lăsăm o ţară care poate să redea speranţa că aici, pe pământul natal, putem construi viitorul”, a mai transmis Kelemen Hunor.

CITEȘTE ȘI: Kelemen Hunor, discurs virulent în plen: Ați luat programul de guvernare cu copy-paste. Ne-ați executat cu premeditare

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii