Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Kelemen Hunor, discurs virulent în plen: Ați luat programul de guvernare cu copy-paste. Ne-ați executat cu premeditare

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 15 iunie 2023 Etichete: ,

Kelemen Hunor, președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), a ținut un discurs virulent joi, 15 iunie, la adresa premierului desemnat și fost coleg de coaliție, Marcel Ciolacu, în cadrul dezbaterilor dinaintea votului de învestire al noului Executiv, în plenul reunit al Parlamentului. Hunor a mai transmis că UDMR va spune „prezent”, dar nu va vota noul Guvern. 

„Acum câteva zile credeam că în România vom putea vorbi cu zâmbetul pe buze despre respectarea cuvântului dat (…) Execuția cu premeditare a unui partener (…) a fost pusă în practică extrem de zgomotos și prost. Da, nu neg, suntem supărați”, a declarat Hunor.

Totodată, liderul UDMR a sugerat că Marcel Ciolacu a preluat, fără să schimbe, programul de guvernare al coaliției anterioare și astfel a făcut promisiuni despre realizări deja încheiate.

„Domnule premier desemnat Marcel Ciolacu, nici nu ați ajuns premier și deja v-ați atins unele obiective din programul de guvernare. Așa se întâmplă când faci programul de guvernare cu copy-paste și nici nu-l citești”, a acuzat liderul UDMR.

UDMR nu a ajuns în noul Executiv, întrucât nu reușit să obțină portofoliile dorite. Reprezentanții UDMR au transmis în mai multe rânduri că țin să păstreze Ministerul Dezvoltării, condus de Cseke Attila. În cele din urmă, au transmis că acceptă propunerea lui Marcel Ciolacu, de a prelua Ministerul Energiei și de a-l păstra pe cel al Mediului, însă liberalii s-au opus, dorind ei să preia Mediul.

Cabinetul condus de Marcel Ciolacu urmează să primească joi, 15 iunie, votul de învestire în plenul reunit al Parlamentului. PNL și PSD nu ar trebui să aibă emoții în privința asigurării voturilor necesare, în condițiile în care împreună dețin majoritatea în legislativ și beneficiază și de susținerea grupului Minorităților naționale.

CITEȘTE ȘI: LIVE TEXT Guvernul Ciolacu, la votul Parlamentului. Parlamentarii PSD și PNL care nu votează vor fi excluși

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii