Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


UDMR, despre măsurile anunțate pentru Paște: Vela ignoră starea de urgență și pune în pericol toată țara / Solicităm premierului să nu susțină acest demers

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 15 aprilie 2020 Etichete: , , ,

UDMR a atacat măsurile anunțate marți de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru perioada Paștelui. Partidul consideră că prin aceste decizii vor fi anulate toate eforturile de stăvilire a infecției cu COVID-19 în România și îi solicită premierului, Ludovic Orban, să nu susțină acest demers.

„Prin noile decizii anunțate, ministrul de Interne se pregătește, practic, să anuleze toate rezultatele obținute până în prezent prin introducerea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei. Marcel Vela ignoră starea de urgență declarată de președinte, măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern și pune, astfel, în pericol toată țara și siguranța populației. În mod cert, relaxarea restricțiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătății publice și – după toate previziunile – ar avea drept consecință o creștere drastică a numărului de infecții și decese. De asemenea, acordul dintre MAI și BOR ar diminua eforturile din ultimele luni ale unei țări care se pregătește să se redreseze economic în această situație de o gravitate fără precedent.”

Citește și Reguli pentru Sărbătorile Pascale: Lumina Sfânta, distribuită de polițiști, militari și voluntari

UDMR consideră că aceste decizii sunt discriminatorii pentru creștinii catolici și protestanți, care au sărbătorit Paștele înainte cu o săptămână și îi solicită premierului să nu le susțină.

„Totodată, considerăm că această măsură este discriminatorie față de credincioșii de rit catolic și protestant. Este cu atât mai regretabil acum, când solidaritatea socială și responsabilitatea reciprocă trebuie să fie definitorii. Solicităm premierului să nu susțină acest demers și să ceară ministrului de Interne anularea documentului. Considerăm că nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură acum, la o lună după declararea stării de urgență și în momentul prelungirii acesteia”, se arată în comunicatul Uniunii.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat marți seară că, în urma unui acord semnat între BOR și MAI, s-au stabilit mai multe măsuri legate de Sărbătorile Pascale, printre care: pâinea binecuvântată (prescuri) va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, între orele 07:00-17:00, în toate parohiile. Distribuirea Sfintei lumini adusă de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică, sâmbătă seara, începând cu ora 20:00.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octv Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW