Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ucraina va evacua miercuri femeile, copiii și bătrânii din Mariupol, în urma unui acord cu Rusia

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 20 aprilie 2022

Federația Rusă a fost de acord cu organizarea unui coridor umanitar miercuri, 20 aprilie, pentru evacuarea a aproximativ 6.000 de femei, copii și bătrâni din orașul asediat Mariupol, potrivit vicepremierului ucrainean Irina Vereșciuk, notează Reuters. 

Am reușit să ajungem la un acord prealabil privind un coridor umanitar pentru femei, copii și persoane în vârstă. (…) Având în vedere situația umanitară catastrofală din Mariupol, acesta este locul în care ne vom concentra eforturile astăzi”, a scris Vereșciuk pe Facebook.

Evacuarea va începe la ora locală 14:00, iar civilii vor fi transportați cu autocare pe ruta Mariupol – Zaporojie . Autoritățile locale, citate de Reuters, spun că aproximativ 100.000 de civili încă se află în orașul asediat.

De la începerea invaziei, Ucraina a acuzat forțele rusești că au bombardat rutele de evacuare din Mariupol, dar și din afara mai multor focare de luptă, afirmații pe care Moscova le neagă, conform sursei citate.

Marți, 19 aprilie, trupele ruse au bombardat uzina Azvostal, ultima redută a militarilor ucraineni în Mariupol. În prezent, militarii sunt baricadați în combinatul siderurgic și fac apel pentru o operațiune de extragere.

Mariupol este cel mai intens bombardat și avariat oraș din războiul dintre Ucraina și Federația Rusă. Orașul-port este esențial pentru succesul invaziei militare a Moscovei în Ucraina.

VEZI ȘI De ce este atât de important orașul-port Mariupol în războiul Rusiei împotriva Ucrainei

Sursa foto: UNIAN

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/ucraina-va-evacua-miercuri-femeile-copiii-si-batranii-din-mariupol-in-urma-unui/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 79603 more Information to that Topic: mainnews.ro/ucraina-va-evacua-miercuri-femeile-copiii-si-batranii-din-mariupol-in-urma-unui/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *