Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ucraina rămâne pe poziții: Nicio concesie teritorială pentru Federația Rusă

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 4 martie 2022

În pofida agresiunii militare din partea Federației Ruse, Ucraina nu va face nicio concesie prin care să fie diminuată integritate teritorială, a dat asigurări vineri, 4 martie, Mikhailo Podoliak, consilier al președintelui Volodimir Zelenski și membru în delegația care a mers la negocieri cu emisarii Moscovei.

Vorbind în timpul unei conferințe de presă susținută în orașul ucrainean Lviv, citat de CNN, Mikhailo Podoliak a spus că poziția Ucrainei este „consolidată” de către partenerii occidentali, adăugând că președintele Zelenski „cu siguranță nu va face nicio concesiune care să ne diminueze integritatea și libertatea teritorială”.

„Poziția Federației Ruse este dură, dar și poziția șefului forțelor armate ucrainene este dură. Negocierile sunt dificile, dar au loc”, a adăugat Podoliak.

Briefing-ul de presă vine la o zi după cea de-a doua rundă de discuții dintre delegațiile ucrainene și ruse din Belarus. Într-un mesaj publicat joi pe Twitter, Podoliak a spus că discuțiile nu au dat rezultatele dorite de Ucraina, deși delegațiile s-au înțeles în privința constituirii unor cordoane pentru evacuarea civililor din zonele bombardate.

La rândul său, David Arakhamia, un înalt lider al partidului al partidului „Slujitorul Poporului”, care a participat la discuțiile cu delegația rusă, a precizat că Zelenski nu a solicitat oficial discuții cu Vladimir Putin, adăugând că este „prea devreme”.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *