Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Ucraina ia în calcul să rupă relațiile diplomatice cu Rusia / Moscova susține că a contribuit la ameliorarea tensiunilor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 22 februarie 2022

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, a declarat marți, 22 februarie, că ia în calcul să rupă legăturile diplomatice cu Federația Rusă, în timp ce oficialii de la Moscova sunt de părere că recunoașterea independenței celor două teritorii controlate de separatiști în Estul Ucrainei va ameliora conflictul, potrivit Reuters.

Președintele Ucrainei a transmis, în cadrul unei conferințe de presă ținută alături de omologul său din Estonia, că ministrul ucrainean de Externe i-a propus să rupă legăturile diplomatice cu Federația Rusă.

O să iau în considerare ruperea relațiilor diplomatice cu Federația Rusă”, a fost răspunsul președintelui ucrainean.

Volodymyr Zelenskiy a mai cerut statelor Occidentale să impună sancțiuni împotriva Federației Ruse acum, fără să mai aștepte o altă escaladare a conflictului.

Nu credem că va avea loc un război între Ucraina și Federația Rusă. Dar, dacă Rusia va escalada conflictul, voi introduce Legea Marțială”, a adăugat președintele Ucrainei.

În paralel, autoritățile de la Moscova au transmis, prin vocea purtătorului de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Dmitry Peskov, că decizia prin care Federația Rusă recunoaște independența regiunilor Donetsk și Lugansk va „restaura calmul” în regiune.

Peskov a subliniat că Federația Rusă încă este deschisă pentru diplomație, în special în ceea ce privește negocierile cu Statele Unite ale Americii.

Tot marți, Vladimir Putin a negat acuzațiile potrivit cărora ar urmări să construiască un imperiu.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul fostului șef al delegației Ucrainei la Consiliul Europei: Rusia se străduiește să ne distrugă ca stat

Context

Vladimir Putin a anunțat luni, 21 februarie, că recunoaşte independenţa regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk, după cum menționase Kremlinul anterior în cursul acestei zile.

La scurt timp după ce Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a așa-zisei independențe a republicilor separatiste Donețk și Lugansk, trupele ruse au pătruns în regiune sub pretextul unei misiuni de menținere a păcii.

În timp ce liderii UE discută, în aceste momente, cum să răspundă la acțiunile Federației Ruse, Germania a impus deja primele sancțiuni. Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a declarat, marți, 22 februarie, că procesul de aprobare a gazoductului Nord Stream 2 a fost întrerupt.

Sursă foto: Facebook/ Володимир Зеленський

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW