Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Germania întrerupe procesul de aprobare a Nord Stream 2

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 22 februarie 2022

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a declarat, marți, 22 februarie, că procesul de aprobare a gazoductului Nord Stream 2 a fost întrerupt, după ce Federația Rusă a recunoscut independența celor două republici din Estul Ucrainei și a trimis trupe „de menținere a păcii” în teritoriile controlate de separatiștii pro-ruși, relatează Deutsche Welle.

Sună tehnic, dar este un pas administrativ necesar. Conducta de gaze nu va primi niciun certificat și, fără acest certificat, Nord Stream 2 nu va putea deveni operațional”, a spus cancelarul Olaf Scholz.

Construcția conductei de gaze ce ar trebui să lege Federația Rusă direct de Germania a fost finalizată, dar proiectul mai are nevoie de anumite certificate din partea autorităților germane, până când va începe livrarea în mod propriu-zis.

În paralel, Duma de Stat a Federației Ruse a ratificat acordurile „de prietenie, cooperare și ajutorare reciprocă” dintre Rusia și cele două republici controlate de separatiști în Ucraina, potrivit Ria Novosti.

Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a precizat că Federația Rusă recunoaște doar teritoriul controlat de separatiștii ruși în cazul regiunilor Donetsk și Lugansk. Precizăm că o parte din cele două regiuni încă sunt controlate de Armata Ucrainei.

La scurt timp după ce Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a așa-zisei independențe a republicilor separatiste Donețk și Lugansk, trupele ruse au pătruns în regiune sub pretextul unei misiuni de menținere a păcii.

Sursă foto: Facebook/ Olaf Scholz

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW