Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Ucraina cere aliaților din Occident să pregătească sancțiuni pentru Rusia, în încercarea de a aplana un conflict militar / Putin amenință Occidentul: Dacă vor trece de „liniile roșii” ale Moscovei, răspunsul va fi rapid și dur

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2021

Ucraina cere aliaților din Occident să pregătească noi sancțiuni pentru Federația Rusă, pentru a-i împiedica pe oficialii de la Kremlin să escaladeze conflictul militar din regiunea Donbass, potrivit Reuters. În replică, Vladimir Putin amenință că oricine va trece peste „liniile roșii” stabilite de Moscova va regreta.

Ministrul de Externe din Ucraina a declarat, miercuri, că nu sunt informații care să indice că Rusia a decis să lanseze o operațiune militară împotriva Kievului, dar a subliniat că Occidentul ar trebui să acționeze acum pentru a preveni acest lucru.

Nu am informații care să ateste că a fost luată o decizie de a lansa o operațiune militară împotriva Ucrainei. În acest moment, se poate merge în orice direcție. De aceea este importantă reacția consolidată a Vestului, pentru a-l preveni pe Putin să facă acea decizie”, a declarat Dmytro Kuleba, ministrul de Externe din Ucraina, într-un interviu acordat Reuters.

Ucraina încearcă să consolideze sprijinul internațional în confruntarea cu Federația Rusă, din cauza acumulării de trupe rusești la granița de Est și în Crimeea.

Președintele Volodymyr Zelenskiy i-a cerut lui Vladimir Putin să organizeze o întâlnire în regiunea Donbass din Ucraina pentru a negocia încetarea conflictului din zonă și a reduce tensiunile dintre cele două state.

În replică, președintele Federației Ruse a transmis țărilor din Vest că, în cazul în care vor trece peste „liniile roșii” ale Moscovei, răspunsul va fi rapid și dur, iar cei responsabili vor regreta acest lucru.

Interpretez mesajul președintelui Putin în următorul mod: noi putem să trecem peste liniile voastre roșii, dar voi nu aveți voie să faceți acest lucru”, a precizat Kuleba.

Ministrul de Externe a precizat că Vladimir Putin nu a dat un răspuns la invitația președintelui Zelenskiy.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Secretarul general al NATO cere Rusiei „să renunțe la provocările” de la granița cu Ucraina / Adjunctul de Externe al Rusiei, avertisment către SUA: Va fi mai bine pentru ei să stea departe de Crimeea

CITEȘTE MAI MULTE AICI: INTERVIU Dan Dungaciu, specialist în geopolitică, despre tensiunile de la granița de Est a Ucrainei: E o mișcare de trupe fără de precedent a Federației Ruse / Asistăm la o etalare de forțe, la cel mai înalt nivel, pe axa Moscova-Statele Unite

Sursă foto: Facebook / Volodymyr Zelenskiy

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW