„Ne vom asuma răspunderea, dacă nu reușim să aborgăm Ordonanța 51 care a lăsat transportul școlar în afara serviciilor publice de transport județean. (….)Ne punem mandatul pe masă pentru a rezolva această problemă a transportului elevilor spre școală. În două săptămâni, dacă problema nu este rezolvată în Parlament, ne asumăm răspunderea”, a spus Raluca Turcan, citată de G4Media.
Vicepremierul cabinetului Orban a mai spus că în maxim două săptămâni Guvernul își va asuma răspunderea pentru rezolvarea problemei transportului pentru elevi.

„În maximum două săptămâni ne asumăm răspunderea pe transportul elevilor, și anume includerea serviciilor de transport școlar în sfera serviciilor publice de transport. Ce înseamnă procedura asumării răspunderii? Înseamnă că ne punem mandatul pe masă pentru a rezolva această problemă a transportului elevilor spre școală. În două săptămâni, dacă problema nu este rezolvată în parlament, ne asumăm răspunderea”, a mai afirmat Raluca Turcan.

Ordonanța de urgență nr. 51/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane a lăsat transportul școlar al elevilor în afara serviciilor publice de transport județean.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea