Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Trilaterală Iohannis-Scholz-Maia Sandu, la Palatul Cotroceni: Locul R. Moldova este în marea familie europeană

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 3 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a găzduit luni, 3 aprilie, la Palatul Cotroceni, o reuniune trilaterală pentru consolidarea stabilității și a securității Republicii Moldova și pentru susținerea parcursului european al țării vecine. La reuniune au mai participat cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 

„Am abordat în mod prioritar tema integrării europene a Republicii Moldova (…) Am avut o discuție aplicată referitoare la evoluțiile din Republica Moldova și la provocările cu care se confruntă aceasta (…) Acestea sunt teme pe care la abordăm cu prioritate și la nivelul Uniunii Europene. Republica Moldova se află în prima linie, confruntată cu consecințele războiului de la granița sa. România va fi mereu alături de Republica Moldova și suntem uniți, la nivelul Uniunii Europene, în a-i acorda tot sprijinul necesar”, a susținut Klaus Iohannis la declarațiile de presă comune.

Maia Sandu a mulțumit Germaniei și României pentru susținere și a precizat că locul Republicii Moldova este „în marea familie europeană”.

„Republica Moldova asigură, împreună cu Ucraina, securitatea a peste 1.200 km de hotar european (…) Republica Moldova se ține dreaptă (…) Vă transmit recunoștința mea pentru sprijinul prin care ne-ați arătat că nu suntem singuri. Acest lucru înseamnă Uniunea Europeană, să ai prieteni pe care te poți baza”, a subliniat președintele Republicii Moldova.

Totodată, liderul de la Chișinău a mulțumit României „pentru propunerea de sancționare a celor care sprijină destabilizarea Republicii Moldova.”

La rândul său, Olaf Scholz a reiterat faptul că țara pe care o conduce susține parcursul european al Chișinăului.

„Permiteți-mi să vă spun foarte clar de la început, Moldova face parte din familia noastră europeană. Salut în mod deosebit cât de determinată a abordat Moldova reformele necesare indispensabile pentru aderarea la Uniunea Europeană. Poate fi sigură de sprijinul nostru pentru acest drum”, a transmis cancelarul german.

CITEȘTE ȘI: Cancelarul Germaniei: România trebuie să obțină în acest an statutul de membru Schengen

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW