Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Trei tineri au fost reținuți de DIICOT după ce au amenințat că vor arunca în aer Aeroportul Otopeni

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 iunie 2020 Etichete: ,

Procurorii DIICOT au reținut trei tineri după ce aceștia au amenințat telefonic în mai multe rânduri că vor detona dispozitive explozive, dar și pentru reclama diverse fapte nereale. Aceștia sunt acuzați de amenințare teroristă și complicitate la amenințare teroristă.

Potrivit unor surse Main News, tinerii ar fi apelat de trei ori dispeceratul Aeroportului Otopeni pentru a profera amenințări cu bombă. În plus, ar fi apelat mai multe secții de Poliție din București pentru a reclama diverse contravenții care de fapt nu ar fi avut loc. De asemenea, aceștia ar fi transmis telefonic informații false Poliției Caracal despre Luiza Melencu.

„În cauză s-a reţinut faptul că inculpații fac parte dintr-un grup de tineri care și-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicații informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi și unități de poliție pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile și pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și pentru apelarea unor persone fizice și juridice pentru a face diverse farse.
Astfel, inculpații au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului International Henri Coandă București-Otopeni pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată au inițiat mai multe apeluri telefonice către secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte.”

În urma perchezițiilor au fost identificate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, trei unităţi de calcul, șapte unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *